English Deutsch
TEREZKY SVATEBNÍ CESTA DO ŠVÝCARSKA
Neděle, 29.května 2016 16:24

TEREZKA a IRKOSice se zpožděním, ale přeci jen vám dnes povyprávím o naší bleskové akci - Expedice Švýcarsko. Již půl roku jsme měli naplánovanou cestu s naší švyckou holčičkou Terezkou za ženichem do Švýcarska. Minulý pátek, což byl osmý den hárání, jsem šla s Terezkou na první zjištění hladiny progesteronu. Hodnota, která byla 0,4 jednotek nám nic nenapověděla, a tak se vyšetření v pondělí opakovalo. Byla jsem v naprosétm klidu, myslela jsem si, že odjedeme ve středu nebo ve čtvrtek. Dopoledne mi však volali z veteriny, že progesteron velmi rychle stoupá a ranní hodnota je již 5,7 jednotek!!!

To znamenalo co nejrychlejší odjezd. Bleskově jsem musela volat do Švýcarska, a poté jsem svolala realizační tým, který tvořily mé opravdové kamarádky Radka Dudlová (řidička, překladatelka) a Bára Dančová (asistence přikrytí, fotodokumentace). Vše se podařilo a v úterý ve čtyři hodiny ráno jsme odstartovaly naší deštivou jízdu. Po dvanácté hodině jsme dorazily do cíle, do kantonu Schwyz, odkud tito nádherní psi pocházejí. Plánované krytí s krásným Santanou však nevyšlo. V chovatelské stanici Bergahorn, která byla pouhých 20 minut jízdy, žije "naše" Florence Lady Bardotte (dcera Terezky), kterou si před dvěma roky od nás odvezl pan Inderbitzin. Florence má v současné době štěňátka a jejich otcem je starší bratr Santany, a to Irko´s Face (tudíž jde o totožný rodokmen). Majitelka Santany byla velmi milá a vstřícná a ihned nás s panem Inderbitzinem spojila. Irka jsem z fotek neznala, ale předpokládala jsem, že bude stejně krásný jako jeho bratr. Když jsem po příjezdu Irka uviděla, tak moje očekávání zcela předčil. Terezka i Irko v sobě našli ihned vzájemné sympatie a během deseti minut došlo k úspěšnému spojení. Byl to krásný pohled na tento pár, a pokud vše dobře dopadne, jsem přesvědčená, že se Terezce narodí krásná štěňátka. 
Cesta zpátky již byla pro nás velmi náročná, ale vzhledem k šťastnm pocitům a veselé náladě jsme v pořádku, ve středu ráno, dojely domu. Na závěr bych chtěla vyjádřit velké díky a vděčnost dvěma přítelkyním (co umějí za to vzít) Radce Dudlové a Báře Dančové. Vše se podařilo jen díky jejich elánu a nadšení pro tuto misi. Jsem ráda, že vás holky mám.
Byl to krásný zážitek, na který opravdu nikdy nezapomeneme. Mrkající 

Švýcarsko Švýcarsko Terezka ve městě Neuheim Terezka město Ried - Muotathal setkání a Irkem psí svatba Irko je mazel krásný Irko Irko Irko - psi ze stanice Bergahorn mají sytou červenou barvu - majitel je na to velmi hrdý rozesmátý Irko Terezka se loučí se svojí domovinou - kde by si holčička pomyslela, že se podívá, tam kde se narodila odjíždíme Terezko... vracíme se domů