English Deutsch
Těšíme se na štěňátka
Úterý, 01.února 2011 19:31

 Ich Audrey Lady Dorotte + Ch Acki vom Weinberg

Ano už je to tak, v pátek odpoledne zazvonil telefon s číslem veterinární kliniky LIVE-Litoměřice, kde jsem Dorotce nechala udělat odběry na hodnoty progesteronu a pan doktor Jiří Vomáčka nám sdělil netrpělivě očekávanou zprávu : ,,Zítra je čas odjezdu."
V sobotu 29.1. jsem s Dorotkou nasedla do auta a vydaly jsme se směr Ostrava za jejím vysněným ženichem Acki vom Weinberg. Poté co se nám po příjezdu dostalo vřelého přivítání, jsme si chvíli odpočinuly a pak Iva přivedla toho, na koho se nejvíce čekalo - Akima. V klidné a uvolněné atmosféře došlo během několika málo chvil k zcela přirozenému, klidnému krytí bez jakékoliv pomoci. Dalo se to čekat, vždyť  Acki a Dorotka se velmi dobře znají a správně vycítili pohodovou náladu. Oba v sobě našli velké zalíbení, vyplívající z jejich klidných, přátelských a vyrovnaných povah.


Příroda je mocná čarodějka, ale pokud nám bude nakloněna tak tento nádherný pár přivede po dlouhé době na svět štěňátka z naprosto nepříbuzného rodičovského spojení.
Perfektní exteriér obou rodičů byl prověřen na mnoha výstavách a oba se stali výstavně nejúspěšnějšími bernskými honiči roku 2010 a jsou nositeli titulu Top Dog 2010 za VI.skupinu FCI. Otec štěňátek Acki je úspěšný i pracovně, má vykonané zkoušky BZH.
Zda-li krytí bylo úspěšné se dozvíme za čtyři týdny, kdy půjdu s Dorotkou na sono vyšetření.
Závěrem bych chtěla velmi poděkovat kamarádce Ivaně Herianové (Chs. Bencilla) a její rodině za pohostinnost a příjemně strávený víkend, cítily jsme se jako doma.
Na štěňátka se moc těšíme a o všech novinkách Vás budeme pravidelně informovat.
Další informace najdete v rubrice Štěňata.